Folly huren

Verspreid over Buitenplaats Koningsweg zijn recreatieve verblijven gerealiseerd, de follies. Maar wat houd dat eigenlijk in?

Tijdens de oorlog draaide alles op vliegveld Fliegerhorst Deelen aan de Koningsweg om camouflage. Vanuit de lucht leken de bunkers, hangars en verblijven van de Duitse officieren nog het meest op boerderijtjes. Op die manier voorkwam de bezetter dat ze gebombardeerd werden door de geallieerden. Met dit thema in gedachten zijn nu, ruim 75 jaar later, 11 follies (een afgeleide van het woord 'foolness') in het bos gerealiseerd. Gebouwen met een bijzondere architectuur, die mens of dier op een bepaalde manier voor de gek houden, net als de gecamoufleerde gebouwen in WO II. 

Verstoppen of vermommen is het credo en juist dat maakt de follies zo bijzonder. Follies kunnen zich aan het oog onttrekken door op te gaan in het bos, in een boom of juist onder het maaiveld. Ze kunnen ook juist wél aanwezig zijn, maar zich als iets anders voordoen. Als jachthut bijvoorbeeld, een stapel boomstronken, of… verzin het maar. Het gaat hier dus zeker niet om een vakantiepark, maar om op zichzelf staande losse follies middenin de natuur!

 Kom jij overnachten in één van de short-stay objecten?

 

FOLLIES


KLEINE KAPEL

NU TE BOEKEN

Op Buitenplaats Koningsweg staat de Kleine Kapel. Een folly waar monumentale historie en nieuwbouw samenkomen in een uniek ontwerp. Laat je omarmen door de spanten van de kapel en beleef de Veluwe in een ruime setting van warmte en comfort. Geniet van het weidse uitzicht op de natuurlijke omgeving en ervaar het buitenleven elk seizoen in al haar facetten. Geschikt voor gezinnen en groepen tot 6 personen.

Boeken

 


 

 


SPOTHUT DE JOFFERS

NU TE BOEKEN

Het concept van onze folly is geïnspireerd op een veelvoorkomend bouwwerk in de Nederlandse natuur; de vogelspot/jachthut. De hut heeft er baat bij zo onopvallend mogelijk te zijn en tegelijkertijd zoveel mogelijk uitzicht op en overzicht van de omgevende natuur te bieden vanuit de hut. 

Boeken

 

KKN 1, 2 en 3

 

 


 

FOLLIES


NATUURHUISJE

NU TE BOEKEN

Dit natuurhuisje is een uniek buitenverblijf midden in de Veluwse bossen. Je verblijft hoog tussen de kruinen van de bomen in het buitengebied op Buitenplaats Koningsweg vlakbij Schaarsbergen. Een bos-retreat waar je in alle rust tot jezelf en dichter tot elkaar komt. Naast genieten van het bos rondom het natuurhuisje is in de omgeving veel te beleven, van Park de Hoge Veluwe tot de Arnhemse binnenstad.

Boeken

 


 

 


VERBLIJF ONDER DE RADAR

NU TE BOEKEN

'Verblijf onder de radar' staat naast de oude radartoren, onder een eeuwenoude eik. Het verblijf is zorgvuldig ontworpen en ingericht, en van alle moderne gemakken voorzien. Het biedt ruimte voor 5 personen; 3 eenpersoonsbedden en een tweepersoonsbed met weids zicht op de boomtoppen en de sterrenhemel.

BOEKEN

 

rijksmonument de kapel

 

 

 


 

KKN 19

 

 

 

WOODSTACK VELUWE

NU TE BOEKEN

Wees welkom in onze folly: Woodstack Veluwe. Onze unieke folly is ontworpen door AAAN Architectuur en lijkt in eerste instantie een stapel drooghout, balancerend in het landschap. Door ruimte tussen de houten balken ontstaat een prachtige lichtinval. Zo ontwaak je in de ochtend heerlijk rustig door het gefilterde zonlicht dat naar binnen schijnt. En zodra je de luiken opent, heb je een weids uitzicht op het landschap van bos, heide en weiland.

Boeken

 


 


KAZEMAT KONINGSWEG

NU TE BOEKEN

Gecamoufleerde gekheid. Kom overnachten en “schuilen” in Kazemat Koningsweg - op een manier die in Nederland nergens zo kan - in een folly verscholen in het landschap, op een voormalig militair terrein, met het wild op een paar meter afstand van je bed. Ervaar bij binnenkomst direct de geborgenheid en de aantrekkingskracht van de panoramische ramen en wees volledig omringd door de natuur. Maak kennis met de kramsvogel en boomkruiper en zie met eigen ogen hoe alles om je heen ontwaakt, groeit en tot bloei komt.

BOEKEN

 

kazemat

 


 

ZP

 

 

DE HOOIBERG

BINNENKORT TE BOEKEN

In deze oase van rust, met het geluid van fluitende vogeltjes en de geur van bossen ligt verscholen tegen de bosrand, op een zonnige plek, een hooiberg. Maar het is geen hooiberg. Het is een tiny vakantieverblijf, vermomd als hooiberg. Wat deze folly zo bijzonder maakt is het waanzinnige dakterras, als extra verblijfsplek in de open lucht onder de houten kapconstructie, met een wonderschoon uitzicht over het omringende landschap. Een top plek om te ontspannen, een goed glas te drinken en een mogelijkheid om te slapen!


 


DE OOGGETUIGE

BINNENKORT TE BOEKEN

Folly ‘de Ooggetuige’ is een passant in het landschap van de Hoge Veluwe, waar de natuur de constante is. Het vrije volume maakt zich door zijn vorm los van het veld en lijkt net neergestreken. De bezoeker van de folly is getuige van de overweldigende omgeving. De grote gevelopening staat in sterk contrast met het gesloten karakter en de snede in het volume van de folly is een fysieke doorbraak van de barrière tussen mens en natuur. 

 

KKN 7