Locatie

ARNHEM BLOEIT
Niets is wat het lijkt op Buitenplaats Koningsweg. Een bosrijke enclave aan de rand van de Veluwe, met een rijke historie.

Locatie

 

Thuis op de Veluwe

De Veluwe wordt gekoesterd als nationale idylle. Het is het grootste aaneengesloten laagland natuurgebied van West-Europa en het wemelt er van de zwijnen, herten, moeflons, vossen en marters. De natuur is er weergaloos en bossen, heidevelden en zandverstuivingen wisselen elkaar af. Een fascinerende omgeving aan de rand van Arnhem, die veel meer is dan een wonderschoon natuurgebied alleen.
 

De Veluwe kent een rijke geschiedenis en ligt bezaaid met restanten uit de Tweede Wereldoorlog. Munitiedepots, vliegtuighangars en bunkers liggen gecamoufleerd tussen de eeuwenoude bomen en wachten op een nieuwe bestemming. Maar de historie gaat verder terug. Ooit voerden lange en gevaarlijke handelswegen over de ‘woeste gronden’ van de Veluwe. Kom jij straks thuis op Buitenplaats Koningsweg op de Veluwe? 

 

 

 

Impressie heraanleg oude Koningsweg

 

 

DE KONINGSWEGEN

In de zeventiende eeuw werden in opdracht van Stadhouder-Koning Willem III jachtwegen aangelegd als verbinding tussen de verschillende jachtverblijven op de Hoge Veluwe. Deze zogenaamde ‘Koningswegen’ waren herkenbaar aan hun kaarsrechte tracés. De oude Koningsweg, waaraan Buitenplaats Koningsweg haar naam ontleent, loopt dwars over het noordelijk deel van Buitenplaats Koningsweg.

 

 


  

KUNSTZINNIGE OASE

Buitenplaats Koningsweg ligt naast de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe met daarin het befaamde Kröller-Müller museum. Een culturele oase in het groen, die elke dag opnieuw intrigeert en inspireert. Dat zie je straks ook terug op Buitenplaats Koningsweg, waar bijzondere oude en nieuwe gebouwen zich mengen met her en der geplaatste kunstobjecten en short-stay verblijven zoals hangwoningen en boomhutten (Follies). 
 

 

Follie - Ufo Hotel

 


 

 

Locatiekaart

 

 

 

OP DE GRENS VAN STAD EN LAND

Ten noorden van Buitenplaats Koningsweg strekt zich het verborgen landschap van de Veluwe uit, ten zuiden vind je de bruisende binnenstad van Arnhem. Er is geen stad in Nederland, maar ook ver daarbuiten, waar een enorm natuurgebied zo prominent onderdeel van de stad is.

 

 


 


 

 

 

 


 

ARNHEM BLOEIT

Arnhem is creatief. Met ArtEZ, Focus en Musis. En met het nieuwe Museum Arnhem en Rozet. Maar Arnhem is ook groen. Met prachtige stadsparken en de Veluwe vlakbij. Winkelen, uitgaan, recreëren, cultuur snuiven en meer… in Arnhem is altijd wat te zien, te doen en te beleven. 

 

Musis Sacrum

 

 


 

 

 

Luchtfoto Buitenplaats Koningsweg