Nieuwsbrief 9 december 2021

Buitenplaats Koningsweg - nieuwsbrief december 2021
 
EINDEJAARSDRUKTE OP BUITENPLAATS KONINGSWEG

Het is druk op Buitenplaats Koningsweg, vóór en achter de schermen. Zo worden er wegen en parkeerplaatsen aangelegd en starten we begin volgend jaar met de aanplant van nieuw groen. Niet direct zichtbaar zijn de stappen die we maken met KKN 1, 2 en 3. Welstand is akkoord met het ontwerp waarmee nu de verdere technische uitwerking is opgestart. We tonen je heel graag al enkele interieurimpressies. Aan de exterieurimpressies wordt momenteel hard gewerkt. Tot slot is er nieuws over de Folly ontwerpwedstrijd. Het is ongelooflijk hoeveel prachtige ontwerpen we mochten ontvangen. We wensen je veel leesplezier en hopen je gauw te zien op Buitenplaats Koningsweg. 
 
Team Buitenplaats Koningsweg

 
 
Het wordt prachtig
De openbare ruimte ondergaat op dit moment een metamorfose. De nieuwe weg op Zeven Provinciën (ZP), waarvoor klinkers gebruikt werden die er al in WO2 lagen, is gereed. Het groen op ZP zal aan het einde van de komende winter aangebracht worden. De grote parkeerplaats op Kamp Koningsweg Noord (KKN) wordt nu ingericht. Het oude asfalt is verwijderd en grote delen verharding komen niet terug, zodat de aanleg van het landschap deze winter kan starten. Ook de parkeerplaatsen tussen KKN 4 en 5 zijn klaar en als de kapel gedemonteerd is, kunnen op die plek parkeerplaatsen aangelegd worden voor KKN 5 en 6. En alsof dat nog niet genoeg is, maken we vóór de kerst ook een start met de aanleg van de wegen in het scharniergebied.

Genoeg te doen dus en het wordt prachtig!
 
 
KKN 1, 2 en 3 komen eraan
Goed nieuws; Welstand is akkoord met het ontwerp van MVRDV voor de herenhuizen KKN 1, 2 en 3. We kunnen dus door met de voorbereidingen voor de start verkoop en de start bouw. Wat het gaat worden? We laten je nu alvast enkele interieurimpressies zien. De exterieurimpressies zijn in de maak en presenteren we de eerste beelden nog vóór de kerst. Binnenkort delen we ook graag de VON prijzen met je. 
 
 
Planning KKN 1, 2 en 3
Start verkoop: april 2022
Start bouw: september 2022
Oplevering: oktober 2023
 
 
Shortlist folly ontwerpwedstrijd bekend
We durven het gerust te zeggen: we werden overdonderd door het enorme aantal kwalitatief hoogwaardige inschrijvingen voor de Folly ontwerpwedstrijd. De eerste zware taak om te komen tot een shortlist ligt achter ons. Inmiddels hebben alle geselecteerde partijen hun presentatie gegeven en nu volgt de volgende fase: het definitief selecteren van de winnende ontwerpen. Uiterlijk 10 december worden de keuzes kenbaar gemaakt aan de inschrijvers. Aansluitend worden de keuzes algemeen bekend gemaakt en presenteren we je graag de winnende ontwerpen.  
De kapel gaat verhuizen
De Rijksmonumentale kapel, één van de 11 follies op Buitenplaats Koningsweg, verrijst straks op een nieuwe plek. De demontage van de kapel wordt binnenkort in gang gezet, waarna restauratie en renovatie van de kapel in de loods van de aannemer start. Samen met welstand en KRAFT architecten worden de laatste puntjes op de i gezet met betrekking tot het ‘nieuwbouw’ ontwerp. Als alles volgens planning verloopt, start de realisatie van de totale kapel - inclusief de onderbouw - in het tweede kwartaal van 2022.
 
 
 
Heb je vragen over het project?
Neem dan contact op met de makelaar.

Willemsen makelaars
Roy Boesveld
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem

026 445 27 51
nieuwbouw@willemsen.nl
 
 
Wenst u geen nieuwsbrief van deze afzender te ontvangen? Afmelden