Nieuwsbrief | september 2018

 
 
Proef de sfeer op Buitenplaats Koningsweg

Het is druk op Buitenplaats Koningsweg. De bunkerboerderijen zijn verkocht en we zijn druk bezig met de ontwikkeling van nieuwbouw. We verwelkomen nieuwe bewoners, architecten ontwerpen nieuwe gebouwen en slopers halen oude gebouwen weg. In deze nieuwsbrief praten we je graag bij. En ben je benieuwd hoe de herfst voelt en ruikt op Buitenplaats Koningsweg? Kom dan vooral langs om sfeer te proeven. Tot gauw!

Team Buitenplaats Koningsweg

 
Geen bunkerboerderijen meer te koop

ZP 7a/7b - Architectenbureau Atelier Blik, Arnhem

Op donderdag 31 mei jl. gingen drie vrijstaande bunkerboerderijen en de twee-onder-een-kapbunker op Zeven Provinciën in verkoop. De opkomst overtrof onze verwachtingen en ook het aantal belangstellenden dat zich inschreef was groter dan verwacht. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en de nieuwe eigenaren gaan binnenkort starten met het verbouwen van hun woning. Voor ZP 7a/b is een compleet nieuw ontwerp opgesteld en ook de kopers van ZP 2 gaan aan de slag met de bouw van hun nieuwe bunkerboerderij.

 
KKN 4, 5 en 6

Voor KKN 4, één van de drie nog bestaande oorspronkelijke Blitzmädel, heeft zich op de open dag een CPO groep aangediend. Deze groep is voortvarend te werk gegaan en inmiddels is het koopcontract getekend. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw- of renovatietraject. Blitzmädel KKN 5 wordt op dit moment ook door een CPO ontwikkeld, net als KKN 26. En tot slot is de architect volop bezig met de ontwerpen voor vier woningen in Blitzmädel KKN 6. De verwachting is dat deze woningen eind 2018 in verkoop gaan.

 
Architect werkt woonwensen enquête uit

Hoe wil jij wonen op Buitenplaats Koningsweg? Die vraag staat centraal bij de ontwikkeling van alle monumentale gebouwen en de nieuw te bouwen woningen. Op basis van de enquête op de website, werkt de architect het ontwerp voor KKN 7a en 7b verder uit. Hierin worden 7 woningen met ateliers/bedrijfsruimtes gerealiseerd. Naar verwachting gaat KKN 7a en 7b in het voorjaar van 2019 in de verkoop.

 
Beeldkwaliteitsplan voor de follies

Tijdens de oorlog draaide alles op Fliegerhorst Deelen om camouflage. Dat geldt straks ook voor de elf follies die in de bossen ‘verstopt’ worden. Onder architectuur gebouwde, bijzondere (vakantie)verblijven, die mens en dier op een bepaalde manier voor de gek houden. Voor de follies wordt in samenwerking met de gemeente Arnhem gewerkt aan een zo snel mogelijke afronding van het Beeldkwaliteitsplan. De verwachte start verkoop van de eerste follies staat gepland voor het vierde kwartaal van 2018.

 
Eerste schetsen herenhuizen gereed

Op de plek waar ooit drie huisvestingsgebouwen voor de Blitzmädel stonden, verrijzen straks drie nieuwbouwblokken met drielaagse herenhuizen en loftwoningen. Elk blok telt zeven woningen van ca. 120 m2 – 150 m2 GBO. Onder de woningen bevinden zich de parkeerplaatsen, daarboven een privé-vlonder met een geweldig uitzicht over het bos. In sommige woningen verspringt de verdiepingsvloer voor een speelse indeling. Voor deze nieuwbouw - KKN 1, 2 en 3 – heeft architectenbureau MVRDV de eerste schetsen gepresenteerd. We lichten graag alvast een klein tipje van de sluier op. Stel je voor dat je hier straks kunt wonen. Zoveel licht en ruimte... Naar verwachting gaan de herenhuizen het eerste kwartaal van 2019 in verkoop.

 
Volop sloopactiviteit

Terwijl steeds meer panden verkocht worden en architecten druk zijn met schetsen, zijn de sloopactiviteiten in volle gang en zijn bijna alle panden in het noordelijk deel gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe bebouwing en de natuur. De eigenaren van de Radartoren, KKN 5 en KKN 21 zijn aan het verbouwen en binnenkort zullen ook bouwactiviteiten van KKN 26 te zien zijn. Het terrein wordt volledig opgeruimd en nog dit jaar zal gestart worden met het aanleggen van kabels en leidingwerk.

 
In de planning

Vierde kwartaal 2018
Verwachte start verkoop Blitzmädel KKN 6
Verwachte start verkoop eerste follies

Eerste kwartaal 2019
Verwachte start verkoop herenhuizen KKN 1, 2, 3
Verwachte start verkoop officiersmess KKN 7a en 7b

We houden je hierover op de hoogte!

www.buitenplaatskoningsweg.nl
 
Heb je vragen over het project?
Neem dan contact op met de makelaar.
Willemsen makelaars
Roy Boesveld
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem

026 445 27 51
nieuwbouw@willemsen.nl
 
Wens je geen mail meer van deze afzender te ontvangen? uitschrijven