Een zomer vol gekkigheid op Buitenplaats Koningsweg

Buitenplaats Koningsweg - nieuwsbrief juni 2021
 
Een zomer vol gekkigheid op Buitenplaats Koningsweg

Binnenkort gaan de follies op Buitenplaats Koningsweg in verkoop. Opmerkelijke, ‘gekke’ bouwsels, die op het eerste gezicht zinloos lijken. Maar dat zijn ze natuurlijk niet. Ze krijgen namelijk een recreatieve bestemming en gaan verhuurd worden. We vertellen je er graag meer over in deze nieuwsbrief. Ook de woningen in KKN 1, 2 en 3 gaan na de zomer in verkoop. Heb je daar interesse in? Vergeet dan niet je online account bij te werken en alle vragen te beantwoorden. Binnenkort ontvang je hierover meer info!

Team Buitenplaats Koningsweg

 
Camouflage tijdens de oorlog

Tijdens de oorlog draaide alles op vliegveld Fliegerhorst Deelen aan de Koningsweg om camouflage. Vanuit de lucht leken de bunkers, hangars en verblijven van de Duitse officieren nog het meest op boerderijtjes. Op die manier voorkwam de bezetter dat ze gebombardeerd werden door de geallieerden. Met dit thema in gedachten worden nu, ruim 75 jaar later, 11 follies in het bos gerealiseerd. Gebouwen met een bijzondere architectuur, die mens of dier op een bepaalde manier voor de gek houden, net als de gecamoufleerde gebouwen in WO II. Maar wat verwachten we?

Bron: Tree Hotel Sweden
Te gast in het landschap
 
Het belangrijkste uitgangspunt in de camouflagestrategie is dat de follies het terrein niet domineren, maar te gast zijn in het landschap. Verstoppen of vermommen is het credo en juist dat maakt de follies zo bijzonder. Follies kunnen zich aan het oog onttrekken door op te gaan in het bos, in een boom of juist onder het maaiveld. Ze kunnen ook juist wél aanwezig zijn, maar zich als iets anders voordoen. Als jachthut bijvoorbeeld, een stapel boomstronken, of… verzin het maar. We dagen architecten en toekomstige kopers graag uit!
 
Bomen als basis
Alles draait om bos en bomen op Buitenplaats Koningsweg. Dus bij het ontwerpen en bouwen van de follies dienen de aanwezige bomen met respect behandeld te worden. Boven de grond, maar net zo belangrijk ook daaronder. Met de aanleg van riolering, kabels en leidingen moet hiermee zeker rekening worden gehouden. Bomen kunnen natuurlijk ook mooi geïntegreerd worden in de folly, maar doe het met beleid. Gebruik als vuistregels de 10 geboden die je vindt in het Beeldkwaliteitsplan.
Bekijk het beeldkwaliteitsplan
 
 
De kapel, de eerste folly
De eerste folly die in verkoop gaat is de Rijksmonumentale kapel, waarvoor architectenbureau KRAFT een plan heeft opgesteld. In dit plan is de kapel slechts een zichtbaar deel van een folly die zich grotendeels onder de grond bevindt. Op de website vind je de plannen en plattegronden van de kapel.
Bekijk de kapel

Update je account
Is jouw online account helemaal up to date? Check het snel en log in op buitenplaatskoningsweg.nl. Je vindt dan een vragenlijst die je misschien al hebt ingevuld, of nog niet helemaal. Loop alle vragen nog een keer langs en pas aan waar je dat wilt. Door jouw account altijd actueel te houden, kunnen we jou steeds gericht op de hoogte houden van het laatste nieuws.


> Naar je online account
 
 
 
Heb je vragen over het project?
Neem dan contact op met de makelaar.

Willemsen makelaars
Roy Boesveld
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem

026 445 27 51
nieuwbouw@willemsen.nl