BLITZMÄDEL - KKN 4, 5 en 6

BLITZMÄDEL

KKN 4, 5 en 6

 

Deze drie bunkers werden tijdens de oorlog gebruikt als legeringsgebouwen voor ‘Luftnachrichtenhelfrerinnen’, de Blitzmädel. De gebouwen zijn Rijksmonumenten en per blok worden vier zeer ruime loftwoningen ontwikkeld. KKN 4 , 5 en 6 zijn inmiddels verkocht. 
 

 

Exterieur visualisaties KKN 6

 

 

Interieur visualisaties KKN 6

 

 

KKN 6 is één van de drie bewaard gebleven bunkers, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt als legeringsgebouwen voor ‘Luftnachrichtenhelferinnen’, de Blitzmädel. Het gebouw is een Rijksmonument en wordt getransformeerd tot een woongebouw met daarin vier zeer ruime loftwoningen met een woonoppervlak variërend van 239 m2 tot 260 m2.

 

De vier loftwoningen vallen op door hun royale inhoudsmaten variërend van 960 m3 tot 1070 m3. Op de ruime begane grond bevinden zich de woonkamer van minimaal 42 m2 en een woonkeuken van meer dan 33 m2. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer.  Op zolder is er optioneel de mogelijkheid om nog twee extra kamers en een badkamer te realiseren.

 

Bij de transformatie van KKN 6 wordt als het ware een nieuwe laag toegevoegd. Zo is er over de raampartijen een soort gevelhoge vitrine ontworpen die net iets breder is dan de bestaande raampartijen. Hierdoor kun je de oude raamvlakken nog zien, terwijl het gebouw tegelijkertijd een eigentijds aanzicht krijgt.

 

Plattegronden KKN 6

KKN 6.1

 

KKN 6 - Woning 1

Begane grond

KKN 6

Eerste verdieping

KKN 6

Tweede verdieping

 

KKN 6.2

 

KKN 6 - Woning 2

Begane grond

KKN 6

Eerste verdieping

KKN 6

Tweede verdieping

 

KKN 6.3

 

KKN 6 - Woning 3

Begane grond

KKN 6

Eerste verdieping

KKN 6

Tweede verdieping

 

KKN 6.4

 

KKN 6 - Woning 4

Begane grond

KKN 6

Eerste verdieping

KKN 6

Tweede verdieping

 

 

KKN 6 situatiekaart

 

 

Terug naar het overzicht

Overzicht

Downloads