Programma

Verscholen in het groen, aan het oog onttrokken, en bijna net zo gecamoufleerd als tijdens de oorlogsjaren, biedt Buitenplaats Koningsweg een geweldig thuis voor creatieve bewoners.
Bekijk hier de plankaart.

 

KKN 1, 2 en 3


 

HERENHUIZEN IN HET BOS

KKN 1, 2 en 3

Direct bij de ingang van Buitenplaats Koningsweg, in een fraai beukenbos, verrijzen drie blokken met elk zeven geweldige herenhuizen. Onder de woningen kun je parkeren en vanaf je privé-vlonder loop je zo het bos in. Wat een heerlijke plek om te wonen. 

Bekijk

 


 

 

  

BLITZMÄDEL

KKN 4, 5 en 6

Deze drie bunkers werden tijdens de oorlog gebruikt als legeringsgebouwen voor ‘Luftnachrichtenhelferinnen’, de Blitzmädel. De gebouwen zijn Rijksmonumenten en per blok worden vier zeer ruime loftwoningen ontwikkeld. KKN 4, 5 en 6 zijn inmiddels verkocht.

Bekijk

 

 

KKN 4, 5 en 6


 

 

KKN 7A en b

 


 

OFFICIERSMESS

KKN 7A en 7B

De twee gebouwen KKN 7a en KKN 7b bieden volop ruimte aan creatieve ondernemers die wonen en werken willen combineren op een tot de verbeelding sprekende locatie. 

Bekijk

 

 


 

 

 


 

STUDIO

KKN 8 

Dit oude gebouw, centraal in het plangebied gelegen, is omgetoverd tot een moderne studio waarin het ontwerpburo van één van de mede-initiatiefnemers van Buitenplaats Koningsweg is gevestigd. 

 

KKN 8


 

 

KKN 9

 


 

RADARTOREN

KKN 9

Van 1950 tot 1989 werden tal van nieuwe panden gebouwd. Deze werden onder andere gebruikt door de Radio-Radarschool (RRS). De wonderlijke radartoren is een van de opvallendste panden en wordt nu verbouwd tot een onalledaags gebouw waarin wonen en werken worden gecombineerd. 
 

 


 

 

 


 

BOSWACHTERSWONING

KKN 12 

In deze voormalige boswachterswoning woont de ‘culturele huismeester’ van Buitenplaats Koningsweg. Hij is mede-initiatiefnemer van het plan.

 

 

Boswachterswoning


 

 

KKN 14

 

 


 

ATELIERSGEBOUW

KKN 14 

KKN 14 is nog in ontwikkeling, maar zal ruimte gaan bieden voor circa 10 ateliers met een werkruimte van elk circa 60 m2. Het fraaie gebouw, prachtig gelegen tussen de bomen, biedt een inspirerende werkplek aan professionals in de creatieve sector.

 

 


 

 

 


 

GARAGEGEBOUW

KKN 16

De oude garage voor vrachtauto’s en bussen is omgetoverd tot een bar met terras waar je heerlijke op hout gestookte pizza’s kunt eten. In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk toeven op het terras. In de winter biedt de vuurplaats warmte en gezelligheid. 


 

 

Pizzaria


 

 

KKN 21

 


 

PORTIERSGEBOUW

KKN 19

Aan de entree van Buitenplaats Koningsweg staat het karakteristieke oude portiersgebouw. In het gebouwtje bevinden zich meerdere werkruimtes, samen ca. 90 m2 groot. Het portiersgebouw krijgt op Buitenplaats Koningsweg een kantoorbestemming voor bedrijven in de creatieve sector. 
 

 


 

 

 

HET SCHARNIER

KKN 21

Het Scharnier is de creatieve kern van de locatie. Dit naoorlogse gebouw is verbouwd tot woon-werkwoning. De nieuwe bewoners zijn werkzaam in de kunst en cultuur sector. Ze zijn mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het culture programma op de Buitenplaats Koningsweg. Binnenkort is hun Artist in Residence toegankelijk voor nationale en internationale kunstenaars.

 

KKN 26


 

 

ZP

 


 

CINEMA

KKN 26

Dit gebouw wordt ingevuld door drie unieke woon- werk combinaties met een cultureel profiel dat aansluit bij de natuurlijke omgeving en de geschiedenis van de locatie.

 

 

 

 


 

 

 

BUNKERBOERDERIJEN

 ZP 3: Verkocht

Deze unieke bunkerboerderij oogt authentiek, maar excelleert in eigentijds wooncomfort. De woning is van dak tot kelder volledig geïsoleerd en overal voorzien van vloerverwarming. Rondom de woning heb je volop ruimte en mogelijkheden. Geniet van het uitzicht en ervaar dat unieke vakantiegevoel.

Bekijk

Folies


 

 

 

KKN 7A

 


 

FOLLIES

Verspreid over Buitenplaats Koningsweg kunnen recreatieve verblijven gerealiseerd worden. Onder architectuur gebouwde short-stay objecten, zoals bijzondere boomhutten voor de vakantieverhuur. 

 

 

 

naar home