Programma

Verscholen in het groen, aan het oog onttrokken, en bijna net zo gecamoufleerd als tijdens de oorlogsjaren, biedt Buitenplaats Koningsweg een geweldig thuis voor creatieve bewoners.

Alle woningen zijn verkocht.

 

  

HERENHUIZEN IN HET BOS

KKN 1, 2 EN 3 | VERKOCHT

Direct bij de ingang van Buitenplaats Koningsweg, in een fraai beukenbos, verrijzen drie blokken met elk zeven geweldige herenhuizen. Onder de woningen kun je parkeren en vanaf je privé-vlonder loop je zo het bos in. Wat een heerlijke plek om te wonen.

Bekijk

 

KKN 1, 2 en 3

 

 


 

FOLLIES 

FOLLIES

VERKOCHT

Verspreid over Buitenplaats Koningsweg kunnen recreatieve verblijven gerealiseerd worden. Onder architectuur gebouwde short-stay objecten, zoals bijzondere boomhutten voor de vakantieverhuur. 

Bekijk

 


 

  

RIJKSMONUMENTALE FOLLY DE KAPEL

VERKOCHT

Midden in het bos, op een terp, komt de prachtige folly Rijksmonumentale kapel. Momenteel wordt de kapel gerestaureerd. Vroeger werden in het gebouwtje huwelijken voltrokken, in de toekomst wordt het een recreatief verblijf dat zich deels boven en deels onder de grond bevindt.

Bekijk

 

rijksmonument de kapel

 


 

KKN 19

 

 

 


 

PORTIERSGEBOUW

KKN 19 | VERKOCHT

Aan de entree van Buitenplaats Koningsweg staat het karakteristieke oude portiersgebouw. In het gebouwtje bevinden zich meerdere werkruimtes, samen ca. 90 m2 groot. Het portiersgebouw krijgt een kantoorbestemming voor bedrijven in de creatieve sector. KKN 19 is inmiddels verkocht.


  

OFFICIERSMESS

KKN 7A EN 7B | VERKOCHT

De twee gebouwen die samen de officiersmess vormden bieden volop ruimte aan creatieve ondernemers die wonen en werken willen combineren. In beide gebouwen komen in totaal zeven woningen en zeven aparte ateliers, allemaal anders ingedeeld en verschillend in oppervlakte.

 

KKN 7

 


 

ZP

 

 


 

CINEMA

KKN 26 | VERKOCHT

Dit gebouw wordt ingevuld door drie unieke woon- werk combinaties met een cultureel profiel dat aansluit bij de natuurlijke omgeving en de geschiedenis van de locatie.


 
 

BLITZMÄDEL

KKN 4, 5 EN 6 | VERKOCHT

Deze drie bunkers werden tijdens de oorlog gebruikt als legeringsgebouwen voor ‘Luftnachrichtenhelferinnen’, de Blitzmädel. De gebouwen zijn Rijksmonumenten en per blok worden vier zeer ruime loftwoningen ontwikkeld. KKN 4, 5 en 6 zijn inmiddels verkocht.

KKN 4, 5 en 6

 


 

Bunkerboerderij

 

 


 

BUNKERBOERDERIJEN

VERKOCHT

Deze unieke bunkerboerderij oogt authentiek, maar excelleert in eigentijds wooncomfort. De woning is van dak tot kelder volledig geïsoleerd en overal voorzien van vloerverwarming. Rondom de woning heb je volop ruimte en mogelijkheden. Geniet van het uitzicht en ervaar dat unieke vakantiegevoel.


 

 


 

STUDIO

KKN 8 | VERKOCHT

Dit oude gebouw, centraal in het plangebied gelegen, is omgetoverd tot een moderne studio waarin het ontwerpburo van één van de mede-initiatiefnemers van Buitenplaats Koningsweg is gevestigd.


 

KKN 8

 


 

KKN 9

 

 


 

RADARTOREN

KKN 9 | VERKOCHT

Van 1950 tot 1989 werden tal van nieuwe panden gebouwd. Deze werden onder andere gebruikt door de Radio-Radarschool (RRS). De wonderlijke radartoren is een van de opvallendste panden en wordt nu verbouwd tot een onalledaags gebouw waarin wonen en werken worden gecombineerd. 
 


 

 


 

BOSWACHTERSWONING

KKN 12 | VERKOCHT

In deze voormalige boswachterswoning woont de ‘culturele huismeester’ van Buitenplaats Koningsweg. Hij is mede-initiatiefnemer van het plan.
 

Boswachterswoning

 


 

 

KKN 14

 

 

 


 

ATELIERSGEBOUW

KKN 14 | VERKOCHT

KKN 14 is inmiddels verkocht. Het fraaie gebouw, prachtig gelegen tussen de bomen, biedt een inspirerende werkplek aan professionals in de creatieve sector.

 


 

 


 

GARAGEGEBOUW

KKN 16 | VERKOCHT

De oude garage voor vrachtauto’s en bussen is omgetoverd tot een bar met terras waar je heerlijke op hout gestookte pizza’s kunt eten. In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk toeven op het terras. In de winter biedt de vuurplaats warmte en gezelligheid. 


 

 

Pizzaria

 


 

KKN 21

 

 


 

HET SCHARNIER

KKN 21 | VERKOCHT

Het Scharnier is de creatieve kern van de locatie. Dit naoorlogse gebouw is verbouwd tot woon-werkwoning. De nieuwe bewoners zijn werkzaam in de kunst en cultuur sector. Ze zijn mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het culture programma op de Buitenplaats Koningsweg. Binnenkort is hun Artist in Residence toegankelijk voor nationale en internationale kunstenaars.