HERENHUIZEN IN HET BOS - KKN 1-2-3

HERENHUIZEN IN HET BOS

KKN 1, 2 en 3

 

Direct bij de ingang van Buitenplaats Koningsweg, in een fraai beukenbos, verrijzen drie blokken met elk zeven geweldige herenhuizen. Onder de woningen kun je parkeren en vanaf je privé-vlonder loop je zo het bos in. Wat een heerlijke plek om te wonen.

 

Voor KKN 1, 2 en 3 is een groot aantal verschillende woningtypes ontwikkeld. Op de kop van elk gebouw komen woningen van met een beukmaat van ca 5.80 m. Daartussen 3 woningen met een beukmaat van ca 5.40 m en 2 woningen met een beukmaat van ca 4.80 meter. Alle woningen zijn binnenmaats 10,75 m diep. Als koper kies je zelf welk type je wilt en op welke plek in de rij. Alleen de situering van de breedste woningen staat vast.

 

Doordat de woningen half verhoogd zijn, ligt je huis 1,50 meter boven het maaiveld waardoor je dus ook vanuit die hoogte uitzicht hebt op het bos.

 

Ook kan (voor start bouw) gekozen worden voor een splitlevel woning, een woning met een vide of een driedaagse woning. Deze keuzes zijn van invloed op hoe de gevels van de gebouwen er uiteindelijk uit gaan zien. Hiertoe wordt de gevel vooraf al onderverdeeld in een grid met vlakken van gelijke afmetingen. Binnen dit grid worden ramen, deuren en dakelementen toegevoegd zoals zonnepanelen en patches met beplanting. Door het grid ontstaat er dus flexibiliteit.

 

De drie blokken worden gebouwd op de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de militaire kazernegebouwen KKN 1, 2 en 3 stonden; middenin het bos. De nieuwe gebouwen krijgen hetzelfde volume en dezelfde contouren als de historische ensembles van weleer.

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Overzicht