Nieuwsbrief 28 juni 2021

Buitenplaats Koningsweg - nieuwsbrief 28 juni 2021
 
De Folly ontwerpwedstrijd gaat van start!

Meedoen is geweldig, maar winnen is het ultieme doel… dat geldt zeker voor de folly ontwerpwedstrijd op Buitenplaats Koningsweg. De inschrijving start op zaterdag 3 juli en vanaf vandaag staan alle documenten zoals het beeldkwaliteitsplan op de website. Lees je goed in voordat je met je ontwerp aan de slag gaat en reserveer een rondleiding met de makelaar en ontwikkelaar op zaterdag 10 juli aanstaande. We ontvangen je graag op Buitenplaats Koningsweg en wensen je alvast veel succes!

Team Buitenplaats Koningsweg

 
 
Kom sfeerproeven op zaterdag 10 juli 2021

Voordat je aan de slag gaat met jouw plannen voor een folly, nodigen we je graag uit voor een rondleiding langs de folly-kavels, samen met onder andere de ontwikkelaar. In je digitale account dat je hebt aangemaakt op buitenplaatskoningsweg.nl kun je aangeven op welk tijdstip je die dag wilt deelnemen. Er zijn verschillende tijdsloten. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld van de plekken waar de follies gaan komen en de mogelijkheden die de verschillende locaties bieden.

Meld je aan voor een rondleiding
 
Alle documenten vind je op de website
Vanaf vandaag vind je alle benodigde documenten op de website onder het kopje ‘downloads’ waarmee jij en/of je architect aan de slag kunnen. Lees alle do’s en don’ts goed door en stel al je vragen tijdens de rondleiding op 10 juli. En dan… aan de slag. Je kunt je ontwerp indienen tot en met zondag 3 oktober 2021. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in de documenten die op de website staan.
Bekijk de downloads
 

Inspiratie Tree Hotel Zweden. Hangend, begroeid, extreem groot vogelnest. Architect: Hannah Vosseberg

De Jury…
De folly-kavels op Buitenplaats Koningsweg vragen om een bijzonder ontwerp dat rekening houdt met de uitgangspunten, regels en richtlijnen die staan beschreven in het beeldkwaliteitsplan. Of jouw ontwerp daaraan voldoet, bepaalt een deskundige jury, bestaande uit de ontwikkelaar, de landschapsarchitect, een architect en een medewerker van de gemeente Arnhem. Zij zijn al vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de follies op Buitenplaats Koningsweg.
 
De beoordelingscriteria
De jury is niet alwetend. Indien de leden het nodig achten, dan laten zij zich bijstaan door inhoudelijk deskundigen. De beoordeling door de jury vindt niet plaats op basis van een puntentelling, maar op basis van haar mening die rekening houdt met de volgende uitgangspunten:

• Architectuur en beeldkwaliteit
• Het ontwerpthema camouflage
• Inpassing in omgeving
• Duurzaamheid
• Natuurinclusiviteit
• Artistieke kracht
• Innovativiteit

Inspiratie Tree House Hotel, Noorwegen. Architect: Studio Helen & Hard

 

Ga jij de uitdaging aan?
Hoe geweldig zou het zijn als jij straks de kans krijgt een folly te mogen bouwen op Buitenplaats Koningsweg? Ga de uitdaging gewoon aan en schrijf je nu in voor een rondleiding op 10 juli aanstaande. Graag tot dan!
 
 
 
Heb je vragen over het project?
Neem dan contact op met de makelaar.

Willemsen makelaars
Roy Boesveld
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem

026 445 27 51
nieuwbouw@willemsen.nl