Nieuwsbrief 3 juli 2021

Buitenplaats Koningsweg - nieuwsbrief 3 juli 2021
 
Vanaf zaterdag 3 juli kun je je folly-ontwerp indienen!

Op zaterdag 3 juli is de inschrijving geopend voor de folly ontwerpwedstrijd op Buitenplaats Koningsweg. Op de website – onder het kopje ‘downloads’ – vind je alle documenten waarin je kunt lezen hoe alles in zijn werk gaat en waaraan je ontwerp moet voldoen. In deze nieuwsbrief praten we je graag bij over het proces en beantwoorden we de meest gestelde folly-vragen die we de afgelopen periode ontvingen. Heb je je trouwens nog niet aangemeld voor de rondleiding op zaterdag 10 juli aanstaande? Doe dat dan snel in je digitale account. We ontvangen je graag!

 
 
Is je account up to date?
De afgelopen periode ontdekten we dat niet iedereen de folly-nieuwsbrieven ontving. Dat spijt ons zeer. We willen je daarom graag nogmaals vragen in te loggen op je digitale account op buitenplaatskoningsweg.nl en daar bij ‘Woningtype enquête’ een vinkje te zetten bij ‘Follies’. Alleen wanneer je deze optie hebt aangevinkt, ontvang je de folly-nieuwsbrieven.
Naar je account
 
Het indienen van je ontwerp
Op de website kun je vanaf nu al het aanbod, de interactieve kavelkaart en de prijzen bekijken. Heb je een voorkeur voor een kavel en wil je daarvoor een ontwerp indienen? Dan is het belangrijk dat je de volgende twee stappen doorloopt:

1. Geef in je digitale account aan naar welke kavel je voorkeur uitgaat;
2. Stuur je ontwerp uiterlijk 3 oktober 2021 vervolgens in via info@buitenplaatskoningsweg.nl.

Je hebt tot zondag 3 oktober a.s. de tijd om je ontwerp in te dienen. De jury beoordeelt alleen de plannen van diegenen die zich zowel via hun digitale account hebben aangemeld als via de e-mail hun plan hebben ingediend.

Inspiratie Tree Hotel Zweden. Hangend, begroeid, extreem groot vogelnest. Architect: Hannah Vosseberg

10 juli: rondje langs de kavels

Heb je je nog niet ingeschreven voor een rondleiding op zaterdag 10 juli aanstaande? Doe het dan snel. Samen maken we een rondje langs de folly-kavels en kun je al je vragen stellen. Er zijn momenteel drie tijdsloten, één daarvan is reeds volgeboekt. Wacht dus niet te lang, ga naar je digitale account en klik op ‘Rondleiding Buitenplaats Koningsweg’.

Meld je aan voor een rondleiding
 
Folly-vragen: Wat is een schetsontwerp?
We vragen absoluut geen volledig uitgewerkt plan, maar een schets waaruit de ambitie van jouw ideeën blijkt op weg naar de realisatie van iets gaafs, iets unieks, een pareltje! Het is daarbij goed te weten dat iedere inzender evenveel kans maakt om door de jury verkozen te worden.

Inspiratie Tree House Hotel, Noorwegen. Architect: Studio Helen & Hard

Folly-vragen: Wat is bedrijfsmatige exploitatie?
Jouw folly mag straks niet permanent bewoond worden. Ze moeten, zoals dat heet, ‘bedrijfsmatig geëxploiteerd’ worden. Dat betekent echter niet dat een organisatie de verhuur op zich dient te nemen. Neen! De follies dienen – via bijvoorbeeld een website – in de verhuur aangeboden te worden, waarbij de verhuurder dient te beschikken over een BTW-nummer. Een particulier aangemerkt als BTW-ondernemer is daarmee al voldoende. Het in de verhuur aanbieden van de follies is – middels het bestemmingsplan – opgelegd om zo de follies ook voor ‘de rest van Nederland’ bereikbaar (lees: te huur) te maken. Over de voordelen, de BTW en andere zaken vertellen we je graag meer in de volgende nieuwsbrief.
 

Inspiratie nodig?
Onlangs kwam het boek ‘Voor de gek! Follies in Nederland' uit. Met mooie verhalen en prachtige foto’s over dwaasbouw in Nederland. ‘Ze zijn niet wat ze lijken, ze staan niet waar ze moeten staan, doen niet waar ze voor bedoeld lijken en zijn vaak ook nog eens gebouwd van afwijkende, dwaze materialen door bouwers zonder noemenswaardige bouwkundige ervaring.’ Bestel het boek en laat je inspireren.

www.folliesinnederland.nl
 
 
 
Heb je vragen over het project?
Neem dan contact op met de makelaar.

Willemsen makelaars
Roy Boesveld
Jansplaats 29
6811 GB Arnhem

026 445 27 51
nieuwbouw@willemsen.nl